Truita de riu escabetxada

truita-escabetxada

Ingredients (per a 4 persones):
• 4 truites del país de bona mida
• 1 got d’oli
• 1 got de vinagre
• 4 grans d’all
• Clavell, sàlvia, timó, orenga, pebre en gra o altres herbes aromàtiques
• Farina
• Sal
• Oli per fregir

Preparació:

Les truites han de ser netes i esventrades. Saleu-les, enfarineu-les i fregiu-les en una paella amb l’oli calent volta i volta per a què facin crosta. Poseu-les en una cassola de fang on càpiguen justes. En una altra paella amb un raig d’oli de l’escabetx fregiu els alls tallats a llesques. Quan estiguin cuits els aboqueu, amb el seu oli, en un pot; hi afegiu la resta de l’oli i, després, el vinagre, totes les herbes aromàtiques i un pols de sal. Poseu el pot a bullir durant uns 15 minuts i, llavors, n’aboqueu el contingut sobre les truites. Si no queden cobertes afegiu-hi un got d’aigua.

Poseu la cassola al foc i feu-la bullir uns 5 minuts. Deixeu refredar l’escabetx i guardeu-lo com mínim d’un parell de dies abans de menjar-lo. Us el podeu menjar fred o escalfat.

 

Objectiu

AiguaNatura dels Ports és una empresa que neix amb l’objectiu de reconvertir una piscifactoria de producció tradicional de truita en un espai nou de coneixement i diversió al voltant de l’aqüicultura, l’aigua i l’educació ambiental, des d’un vessant sostenible i d’esbarjo, per grans i petits.

Entorn

Dins d’un entorn indescriptible per la seva màgia i bellesa natural, que té com a protagonista principal l’aigua, es planteja la possibilitat d’adaptar unes instal·lacions productives envellides pel temps i amb un gran recorregut històric dins del patrimoni industrial de la Vall del Toscar, en un lloc obert a tothom per passar una bona estona desconnectant de la civilització i gaudint de la natura dins d’un espai Natura 2000 a més de Reserva de la Biosfera.

Creixement

AiguaNatura dels Ports és un projecte de llarg recorregut que de mica en mica anirà desenvolupant diferents aspectes complementaris dins del món de l’aqüicultura com son la pesca turisme, l’educació ambiental, la recerca i la defensa de la biodiversitat a través d’espècies autòctones amenaçades, sempre sota un prisma de sostenibilitat amb l’entorn, coneixement i educació ambiental.

Disseny totsdos.com